Acelya Sigirici

Acelya is een pedagogisch medewerker die via Korint is bemiddeld naar Duitsland. Het traject is voor Acelya zeer snel gegaan. Het feit dat dit traject zo snel en vlekkeloos ging, was volgens de pedagogisch medewerker in Duitsland grotendeels te danken aan Korint:

“Korint stond altijd snel klaar voor me. De recruiters Nina en Jorien hielpen me met het vele papierwerk. Ik kon alles naar Korint opsturen, zij vertelden me welke documenten in orde waren en welke documenten aangevuld moesten worden. Vervolgens stuurt Korint deze documenten naar de zorginstelling, dat scheelde mij enorm veel werk.”

De Duitse taal

Het grootste struikelblok was voor Acelya de taal. Ze sprak nog geen Duits maar ze ging wel meteen de werkvloer op. Ze werkt daar met kleine kinderen, die behoeft hebben aan een vertrouwenspersoon. Dat is lastig wanneer je te taal niet beheerst.

De pedagogisch medewerkster is gelukkig sterk in talen en pikte de taal van onze Oosterburen snel op. “Ik kan iedereen aanraden om de Duitse taal te beheersen vóór je aan de slag gaat in de desbetreffende zorginstelling. De kinderen in Duitsland hebben veel tijd nodig om zich aan te passen aan de verandering op zich heen. Het spreken van de taal helpt de kinderen om hier mee om te gaan.”

De helpende hand

Inmiddels beheerst Acelya de Duitse taal uitstekend. Ze heeft collega’s waar ze het enorm goed mee kan vinden. De helpende hand van Korint heeft Acelya de mogelijkheid gegeven om haar droom te verwezenlijken. Heb jij ook interesse in het werken in Duitsland? Kijk dan hier voor de actuele vacatures!

Share This