Werken in Zwitserland.

Linda is in september aan de slag gegaan als radiodiagnostisch laborant in Zwitserland.

“Zo’n stap is natuurlijk niet niets, er is een lange tijd aan voorbereiding aan vooraf gegaan. Ik kreeg het idee om te gaan werken in Zwitserland, 7 maanden later ging ik daadwerkelijk aan de slag.” Linda Kerssies

Radiodiagnostisch laborant, Zwitserland

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het avontuur van Linda was toch wel het vaste contract dat ze gekregen heeft.

“Dat is een hoogtepunt geweest van mijn avontuur. Het feit dat jouw werkgever zoveel vertrouwen in je heeft, geeft een goed gevoel. Korint was hier gedurende het hele traject een helpende hand in. Er waren daarentegen ook zaken die je zelf nog moest regelen.”

Linda Kerssies

Radiodiagnostisch laborant, Zwitserland

Waarom Zwitserland?

Het aanbod in Nederland was beperkt, toch wilde Linda aan het werk blijven.

“De kans kwam er om in Zwitserland te gaan werken, een mooie uitdaging. Je twijfelt over veel zaken en je neemt de tijd om alles uit te zoeken.
 De reden dat ik naar Zwitserland wilde was vanwege het hoge niveau van de gezondheidszorg in Zwitserland. Ik mag werken met de hoogste kwaliteit materialen en hoog opgeleide collega’s. Wanneer ik straks weer naar Nederland zou komen, heb ik een streepje voor op de arbeidsmarkt. Verder zijn de mensen in Zwitserland enorm behulpzaam en geduldig, dat bevalt me wel. Ik werk in een klein ziekenhuis waar de sfeer goed is. Mensen zijn betrokken, zowel privé als zakelijk. Mede hierdoor was ik snel ingewerkt en geacclimatiseerd in Zwitserland.
Ook in de weekenden verveel ik me geen moment. Een aantal vriendinnen van mijn school zitten hier nog, hier spreek ik regelmatig mee af. Ik moet zeggen dat ik nog geen heimwee gehad heb.” Linda Kerssies

Radiodiagnostisch laborant, Zwitserland

Meer informatie over werken in Zwitserland?

Liever NL?

Share This