7 feitjes over Duitsland.

Korint is een tijdje geleden uitgebreid naar Korint Duitsland. Maar aan de slag gaan als zorg professional kan natuurlijk ook in Duitsland. En zoals we allemaal wel weten heeft elk land of cultuur wel zo z’n gebruiken en tradities. Lees daarom hier 7 leuke feitjes over Duitsland en misschien is dit wel de doorslag voor jou om daar aan de slag te gaan!

01

114 liter.

In Duitsland wordt het meeste bier gedronken. Elk jaar wordt er zo’n 114 liter bier gedronken per persoon. Meer overtuiging om naar Duitsland te gaan is er niet nodig toch?

02

Regering.

De Duitse president is het hoofd van het land, maar veel te zeggen heeft hij niet. De Bondskanselier, Angela Merkel, is het hoofd van de regering en gaat over de uitvoerende taken.

03

Koekoek.

In de stad Triberg staat de grootste koekoeksklok ter wereld. Hier zou ik dan misschien weer niet willen wonen. 

04

Berlijn.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en de grootste stad van het land.

05

Snoepkegel.

Schultüte is een traditie die al jaren bestaat maar nog steeds nageleefd wordt. Wanneer een kind naar het eerste schooljaar gaat krijgt hij/zij een grote kegel gevuld met snoep en schoolspullen. 

06

Langste woord.

Het langste woord dat ooit gepubliceerd werd in Duitsland is:

Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft.

Ik denk dat Maxim Hartman nog nooit in Duitsland is geweest (‘korter: MAND’). 

07

Legaal ontsnappen uit de gevangenis.

Altijd al real life prison break na willen doen? In Duitsland is het legaal om uit de gevangenis te ontsnappen (de wet zegt dat het een menselijk recht is vrij te zijn). Het is daarentegen wel illegaal iemand te helpen die ontsnapt is. 

Ook werken in Duitsland?

Check onze Duitsland pagina voor meer informatie of meld je direct aan voor een vrijblijvend gesprek over jouw mogelijkheden.