Korint blijft als bedrijf groeien, ditmaal werd er een stap gezet in het zonnige “España”.

Afgelopen weekend was Korint in de gelegenheid om in Barcelona een prestentatie te geven over “werken in het buitenland”. Op de universiteit van Barcelona werden de mogelijkheden voorgelegd aan de jonge Spaanse medische professionals.

Harrie ten Dolle en Richard Meulesteen waren samen met Sofia Bosch aanwezig bij de universiteit van Barcelona. Sofia is een IC- verpleegkundige die via Korint in Zwitserland aan de slag is gegaan. Het was duidelijk zichtbaar dat de ervaringsverhalen van Sofia grote indruk maakte op de Spaanse studenten.

De interesse vanuit de Spanjaarden was dus groot. De mogelijkheid om te werken in Zwitserland klonk hen als muziek in de oren. Helemaal toen het gemiddelde salaris aan bod kwam, de mogelijkheid bestaat er namelijk om het vijfvoudige (!) salaris te verdienen voor ze. Ook de contractvormen zijn zeer gunstig voor de Spanjaarden. Een medische professional in Spanje tekent momenteel vaak contracten per maand, per week of zelfs per dag. Ze moeten letterlijk honderden contracten tekenen in hun leven. In Zwitserland liggen er mogelijkheden voor jaarcontracten of zelfs voor onbepaalde tijd. Dit in combinatie met het feit dat ze hier niets voor hoeven te betalen aan Korint maakte de studenten zeer enthiousast.

De eerste stap is dus gezet, het was goed om te zien hoe de Spaanse universiteit en de leerlingen omgingen met het concept. We hopen op een succesvolle samenwerking met deze universiteit en wellicht worden onze Nederlandse collega’s binnenkort geholpen door onze Spaanse medewerkers in Zwitserland. Wil jij meer informatie over werken in Zwitserland? Check het hieronder.