Oepsie, foutje! Dat moet de medisch hulpverlener in Oostenrijk wel gedacht hebben toen hij een man dood had verklaard en dezelfde man even later toch weer ‘tot leven’ kwam. 

Toch niet dood

De buurman van deze man van 68 jaar had de politie gebeld nadat hij de man al een tijdje niet meer had gezien. De ambulance en brandweer is onmiddellijk een kijkje gaan nemen. Vervolgens heeft de medisch hulpverlener, een paramedicus, de inwoner dood verklaard en is het reddingsteam weer vertrokken. Slechts een paar minuten later begon de ten dood verklaarde man weer geluid te maken en was inmiddels de politie ook gearriveerd. Zij hebben er een arts bij geroepen, die de man gestabiliseerd had. Hierna werd hij naar het ziekenhuis gebracht en overleefde het!

Echter is het normaal gesproken de afspraak dat de arts iemand dood verklaard en dus niet een paramedicus. De paramedicus had zijn conclusie getrokken omdat hij dacht lijkvlekken te zien, maar vergat even de man zijn pols te checken. Hij is gelukkig ook niet meer in dienst bij de hulporganisatie na deze missie.

Wil jij er na dit verhaal ook voor zorgen dat de zorg overal even goed is? Kijk dan vooral tussen onze vacatures en misschien zit er wel iets voor jou bij!