Waarom jij gaat werken in Zwitserland als anesthesiemedewerker:


Zwitserland is een van de meest welvarenste landen ter wereld. Het land kent iets meer dan 8 miljoen inwoners en driehonderd ziekenhuizen. In tegenstelling tot Nederland heeft Zwitserland een veel grotere hoeveelheid ziekenhuizen per inwoner.
Opmerkelijk is het dan ook niet dat de Zwitserse gezondheidszorg bekend staat als één van de beste ter wereld. 

Zwitserse zorginstellingen zijn al jarenlang ingesteld op het werken met verschillende nationaliteiten; het personeelstekort speelt hier al vele jaren. Nederlandse anesthesiemedewerkers zijn vanwege hun hoogwaardige opleiding en arbeidsethos erg gewild.

Werken in het buitenland is echt iets avontuurlijks! Jaarlijks kiezen steeds meer anesthesiemedewerkers ervoor om hun huidige baan in Nederland op te zeggen. Ze vertrekken naar Zwitserland om hier (tijdelijk) te wonen en te werken in een nieuwe omgeving. Het is niet alleen avontuurlijk, maar ook leerzaam en uitermate gezellig doordat je binnen korte tijd een nieuw sociaal netwerk zult opbouwen.

Hieronder zie je zes goede redenen waarom je die stap moet maken: werken in Zwitserland als anesthesiemedewerker!

01

Je maakt snel veel nieuwe (internationale) vrienden. Er zijn veel internationale collega’s die hetzelfde avontuur als jij aangaan. In een zeer korte periode bouw je hier een nieuw sociaal leven op.
v

02

 Je talenkennis zal er enorm op vooruit gaan! Maar ook je zelfvertrouwen om een vreemde taal te spreken gaat met neemt toe. Elke Zwitser verstaat en spreekt normaal Duits. Daarnaast wordt hoog Duits snel opgepakt.

03

Je salaris als anesthesiemedewerker ligt tussen de € 6000.- en de € 8500,- dit is afhankelijk van het kanton waar je woont, werkervaring en je opleingdingsniveau. Ook de onregelmatigheidstoeslag ligt een stuk hoger!

04

Zwitserland is een interessant land om als anesthesiemedewerker te werken. Je kan er terrecht bij een klein streekziekenhuis, een groot universitair ziekenhuis of één van de vele priveklinieken.

05

Werken in het buitenland staat goed op je CV!  Dit laat zien dat je niet bang bent om een uitdagingen aan te gaan. Toekomstige werkgevers zien dit als een groot pluspunt.

06

De werkdruk, het tempo en de fysieke belasting liggen lager dan in Nederland. Dit komt omdat er een hogere personeelsbezetting is. Ook heb je in Zwitserland een speciale verpleegkundige die de positionering van de patiënt verzorgd.  

Een andere omgeving, betere arbeidsvoorwaarden en een warm welkom. Doe kennis en ervaring op, begin met werken als anesthesiemedewerker in Zwitserland.

Vacature:

Parttime anesthesiemedewerker in Zwitserland, omgeving Bern.

Vacature:
Parttime anesthesiemedewerker in Zwitserland voor korte opdrachten

Dus waar wacht je nog op? Let’s do this, of laten we zeggen: Auf was warten Sie für?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met:

Nina Pahlplatz

Senior recruiter / consultant
Share This