Vorige week nog tropische temperaturen in Nederland maar deze week ging het weer in Nederland weer de andere kant op, helaas. En vandaag, de dag die in teken staat van onze koning, moet natuurlijk gevierd worden. Het liefst met lekker zonnetje en een biertje in de hand.  Maar niet getreurd want niet alleen in Nederland wordt Koningsdag gevierd, ook op Curacao en Aruba.

Curacao

Op Curacao vieren ze het net zoals wij in Nederland, met kleurrijke oranje of rood wit blauwe outfits. Ook hier wordt het op straat gevierd met kraampjes en leuke spelletjes voor jong en oud. Daarnaast is er ook een openluchtfeest met live muziek en nog andere feestjes ter ere van onze koning.

Aruba

Op Aruba blijven ze ook niet achter. Er zijn verschillende vlooienmarkten aanwezig en er wordt zelfs een ceremonie gehouden voor de koning. Tevens houdt Aruba ook een sportevenement, touwtje trekken, waar iedereen zich gratis kan aanmelden. Hierbij is ook muziek aanwezig en kan je daarna naar verschillende plekken om in thema een hapje te eten. Veel restaurants bieden namelijk een speciaal King’s Day menu aan op deze dag.

Wil jij nou volgend jaar ook lekker kunnen genieten van deze gezellige dag, maar wel met veel betere temperaturen dan hier in Nederland? Kijk dan vooral even tussen onze vacatures en misschien zit jij volgend jaar wel tijdens Koningsdag op de Cariben!