Skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen in een prachtige omgeving? Zwitserland is de perfecte plek voor de wintersport van jouw dromen. Als wintersportliefhebber moet je er echt een keer zijn geweest. Veel Nederlanders kiezen er zelfs voor nooit meer ergens anders heen te gaan. Maar wat is nou precies die aantrekkingskracht van het wintersportgebied?

Kabelbaan Wintersport in Zwitserland

Waarom Zwitserland als wintersport land?

Het land biedt veel mogelijkheden op het gebied van wintersport. Zo zijn er genoeg uitdagingen voor ervaren skiërs en snowboarders. Het fijnste is dat in vergelijking met bijvoorbeeld Oostenrijk het land veel rustiger is. Hierdoor heb je genoeg ruimte om te freestylen. Maar ben niet bang, ook als je wat minder ervaring hebt is wintersport in Zwitserland een goede keuze. Zwitserland is een goede plek om te beginnen met leren skiën en snowboarden. Door de rust heb je alle ruimte om te oefenen en hoef je niet bang te zijn dat er iemand over je heen skiet.

De verschillen tussen de wintersport gebieden in het land zijn groot. Zo heb je kleine sfeervolle skigebiedjes als Meiringen-Hasliberg en Savognin. Maar ook gigantische skigebieden als Les Portes du Soleil en Les Quatres Vallées. Ook heb je de piek van de Matterhorn, één van de bekendste bergen van de wereld. Omdat het land midden in de Alpen ligt, is het makkelijk om er met eigen vervoer naartoe te reizen, en dus ook je eigen skispullen mee te nemen. Ook met het vliegtuig kun je er makkelijk heen.  Het land beschikt over verschillende vliegvelden die ervoor zorgen dat je snel op je bestemming bent. Ben ook niet bang om met het openbaar vervoer naar Zwitserland te komen. Zeker in Zwitserland heb je heel veel sfeervolle treintjes die je reis nog net wat aantrekkelijker kunnen maken.

Accommodatie

Voor je op reis gaat moet je natuurlijk eerst kijken bij wat voor soort accommodatie je terecht wil. In Zwitserland heb je gelukkig veel keuze tussen overnachtingsplekken. Zo kun je kiezen voor een chalet in een van de vele familievriendelijke dorpjes waar vaak geen auto’s rijden. Maar als bijvoorbeeld het après-ski leven meer jouw ding is zijn daar ook genoeg mogelijkheden voor. Plaatsen als Verbier en Davos staan bekend om hun gezellige nachtleven. De mensen zijn overal even hartelijk, je wordt met open armen ontvangen en ze vinden het ook nog eens leuk om je hun lokale specialiteiten te laten proeven. Wie wil er nou niet na een lange dag op de piste genieten van kaasfondue met de locals?

Skistunt Wintersport in Zwitserland

Voor meer informatie over de cultuur, de gezondheidszorg en werken in Zwitserland