Bondsrepubliek

Duitsland

Hoofdstad

Berlijn

Tijdzone

GMT +1

Oppervlakte km²

357.376

Landnummer

+49

Werken in de gezondheidszorg van Duitsland? Lees op deze pagina over wonen en werken in Duitsland maar bekijk ook de cultuurverschillen …

Inwoners (2016)

80.722.792

 

Motto

“Einigkeit und Recht und Freiheit”

Regeringsleider

Bondskanselier Angela Merkel

Valuta

Euro (€)

Uitgelichte vacatures in Duitsland

Fysiotherapeut

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Manueel therapeut

Beieren, Duitsland

Verpleegkundige

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Sociaal Pedagogisch medewerker

Nordrhein-WestfalenDuitsland

Radiodiagnostisch laborant

Diverse grote steden, Duitsland

Staat jouw droombaan hier niet tussen?

Geen probleem! We hebben nog meer! Check al onze vacatures.

Waarom wonen en werken in Duitsland?

Taal

Je verbetert binnen een mum van tijd je Duits en Engels.

Warm ontvangen

Het is gemakkelijk om je aan te passen..

Patiënt centraal

De patiënt staat centraal in de gezondheidszorg.

Buiten leven

Prachtige, diverse  natuur.

Centraal

Centraal in Europa, zo weer thuis.

N

Das zorgstelsel

Goede gezondheidszorg.

Typisch Duitsland?

Onze buren kennen we vooral om het bier, de braadworst en het Oktoberfest. Toch is het land meer divers dan we in eerste instantie zouden denken. Er kan prima een dagtrip worden gemaakt naar steden zoals Keulen, Bremen en Aken of een weekendje weg naar grotere steden zoals Berlijn of Düsseldorf. Daarnaast kun je veel wandelen, fietsen of skiën in de prachtige landelijke omgeving.

De Duitse Gezondheidszorg

Korint levert veel personeel aan zorginstellingen in Duitsland. Dit komt vooral door het tekort aan arbeidskrachten in de zorgsector. De zorg kent een hoog niveau en er wordt veel verwacht van de Nederlandse zorgprofessionals werkzaam in Duitsland. De verwachting ligt hoog omdat Nederlandse zorgprofessionals over het algemeen hoog opgeleid zijn. Om te werken in Duitsland is ervaring met de Duitse taal een vereiste. Om je verstaanbaar te maken tegen je collega’s en de patiënten is een minimaal niveau van B2 benodigd. Wij hebben verschillende vacatures open staan, niet alleen Duitstalige zorginstellingen maar ook internationale instellingen. Zo kan je bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker werken in een internationale kinderopvang waar hoofdzakelijk Engels gesproken wordt. Heb je ambities om in Duitsland aan de slag te gaan maar je spreekt de taal niet en je bent wel bereid om deze te leren? Dan zijn er voldoende mogelijkheden om toch in Duitsland te werken.

De Cultuur

De verschillen tussen Noord- en Zuid en Oost- en West Duitsland zijn behoorlijk groot. Niet alleen qua bevolking, maar ook qua landschap. Wat niet onbelangrijk is om te weten is dat Duitser beleefder en afstandelijker zijn dan Nederlanders. Zo tutoyeren Nederlanders al gauw, terwijl Duitsers liever de kat uit de boom kijken. Nederlanders willen graag aardig gevonden maar Duitsers gerespecteerd. Ze kunnen grapjes die tussendoor gemaakt worden dan ook niet echt waarderen. Met betrekking tot werken gaan Nederlanders flexibel om met de regels terwijl Duitsers zeggen: “Regels zijn regels, afspraken zijn afspraken.”.

Share This