Het koninkrijk

Saoedi-Arabië

Hoofdstad

Riyad

Valuta

Saoedi-Arabische riyal

Oppervlakte km²

2.150.000

Landnummer

+966

De grootste producent en exporteur van olie Saoedi-Arabië. Saoedi-Arabië is niet alleen bekent om haar vermogen in olie. Het land kent ook de belangrijkste steden binnen de Islam: Mekka en Medina. Hiernaast kent Saoedi-Arabië ook een onvoorstelbare natuur met onder andere de uitgestrekte woestijn.

Uitgelichte vacatures in Saoedi-Arabië

Helaas

Geen open vacturesSaoedi-Arabië

Staat jouw droombaan hier niet tussen?

Geen probleem! We hebben nog meer! Check al onze vacatures.

Werken in Saoedi-Arabië

Zoals veel landen kent ook Saoedi-Arabië een tekort aan arbeidskrachten in de gezondheidszorg. Buitenlanders mogen over het algemeen geen deel uitmaken van de permanente bevolking. Arbeidskrachten die in Saoedi-Arabië voor en bepaalde tijd komen werken worden behandeld op een eerlijk maar gecontroleerde manier. Ze worden daarnaast goed betaald. Als de tijd van de buitenlandse arbeidskracht erop zit worden zij bedankt en beloond voor hun inspanningen.

Waarom werken in Saoedi-Arabië?

  1. Financiële verrijking
  2. Loopbaanontwikkeling

Wonen in Saoedi-Arabië

De huizen in Saoedi-Arabië zijn anders dan wij ze in de Westerse wereld kennen. Ze zijn veelal gemaakt van beton met grote muren er om heen. Als expat kun je zelf een huis huren of kopen of in een compound gaan wonen. Er zijn ook veel grote culturele verschillen aangezien Saoedi-Arabië een islamitisch land is. Vrouwen hebben weinig privileges en zullen zich aan moeten passen aan de cultuur. Vele expats zeggen dat het juist mooi is om de culture verschillen te zien en dat zij het respecteren.

Waarom wonen in Saoedi-Arabië

  1. Culturele ervaring
  2. Ongekende cultuur en natuur
  3. Uitstapjes naar de woestijn
  4. Duik ervaringen opdoen
  5. Avontuur en levenservaring
Share This