Eiland in de Caraïbische Zee

Sint Maarten

Hoofdstad

Philipsburg

Tijdzone

GMT -4

Oppervlakte km²

34

Landnummer

+1 721

Sint Maarten bestaat uit een Nederlands en een Frans deel. De voertaal op dit eiland is Engels, hoewel Nederlands de officiële taal is hier. Het Nederlandse deel van Sint Maarten is sinds oktober 2010 een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Droom jij van een baan op het prachtige eiland Sint Maarten? Check dan deze pagina voor algemene informatie over dit land én voor passende vacatures! Werken op Sint Maarten, het is nog mooier dan het klinkt!

Inwoners (2015)

41.486

Volkslied

“O Sweet Saint Martin’s Land”

Officiële talen

Nederlands, Engels

Valuta

Antilliaanse Gulden

Uitgelichte vacatures in Sint Maarten

Operatieassistent

Sint Maarten

Anesthesiemedewerker

Sint Maarten

Hartfunctielaborant

Sint Maarten

Staat jouw droombaan hier niet tussen?

Geen probleem! We hebben nog meer! Check al onze vacatures.


Algemene informatie

Geschiedenis en inwoners

Het land is bewoond vanaf circa 4000 voor Christus. Columbus zou in 1493 het eiland ontdekt hebben maar de Spanjaarden lieten het eiland met rust. Nederland vestigde zich er samen met Frankrijk rond 1630. Hiermee is het ’s werelds kleinste eiland met 2 nationaliteiten. Het eiland bevat momenteel ongeveer 75.000 inwoners.


Algemene informatie

Economie & gezondheidszorg

De economie van Sint Maarten wordt sterk gevoed door de toeristen. Cruiseschepen zijn niet weg te denken voor het land. Het eiland is natuurlijk ook per vliegtuig te bereiken, het Princess Juliana International Airport bevindt zich in het Nederlands deel van het land.  Voor een klein eiland als Sint Maarten is de gezondheidszorg overigens zeer uitgebreid. Er kunnen veel operatie en behandeling uitgevoerd worden.

Aan de Nederlandse kant is de munteenheid de Antilliaanse gulden (ANG), waarbij 1 gulden 100 cent is. Maar de Amerikaanse dollar wordt er algemeen geaccepteerd als betaalmiddel, en prijzen staan meestal aangegeven in zowel gulden als dollar. Aan de Franse kant is de munteenheid de euro (EUR), hoewel de Amerikaanse dollar ook vaak wordt geaccepteerd. Er zijn veel geldwisselkantoren en banken op het eiland en geldautomaten in de grote steden van beide nationale delen.

De gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. De visie van de zorginstelling waar jij aan de slag gaat is om de locale bevolking én de toeristen zo veel mogelijk thuis te laten voelen. Wil jij hier onderdeel van zijn?

Nieuwsgierig naar de vacatuers die we in Sint Maarten voor jou hebben?

Snelle Inschrijving

Nina Pahlplatz

RECRUITER KORINT

Share This