Het Koninkrijk

Zweden

Hoofdstad

Stockholm

Valuta

Zweedse kroon

Oppervlakte km²

41.285

Landnummer

+46

We kennen Zweden van Pippi Langkous, de winkelketen “Ikea” en de elanden. Wat je misschien nog niet wist is dat het één van de rijkste, welvarendste en meest ontwikkelde landen ter wereld is. Net als in de andere Scandinavische landen is ook het landschap van Zweden adembenemend.

Inwoners (2016)

9.880.604

Koning

Karel XVI Gustaaf van Zweden

Bbp per hoofd (2009)

$ 43.986

UTC

+1

Uitgelichte vacatures in Zweden

[02-08-2016] Het werken in Zweden is vanwege aangescherpte procedures moeilijker geworden. Zonder dat je de Zweedse taal spreekt is het niet mogelijk om aan de slag te gaan in een zorginstelling.

Helaas

Geen open vactures, Zweden

Staat jouw droombaan hier niet tussen?

Niet getreurd! We hebben nog meer! Check al onze vacatures.

Werken in Zweden

In Zweden staat de gezondheidszorg op een kwalitatief hoog niveau. Toch kent het land grote tekorten aan zorgprofessionals. Het grootste verschil met Nederland in het zorgsysteem is dat alle zorg “gratis” is voor alle Zweedse inwoners. Gratis is het natuurlijk niet, de kosten worden gefinancierd van een deel van de Zweedse belastinginkomst. Daarnaast biedt Zweden een uitstekend sociaal stelsel en zeer goede arbeidsomstandigheden.

Waarom werken in Zweden?

  1. Goed salaris
  2. Behulpzame mensen
  3. Er hangt een relaxte sfeer
  4. Zweden zijn over het algemeen levensgenieters

Wonen in Zweden

Zweden staat voor rust en ruimte. Om hier goed op je plek te voelen moet je hier dus ook van houden, in combinatie met de natuur. Een huis huren of kopen is in Zweden niet duur, in vergelijking met Nederland. De huizen in Zweden kennen een hoge standaard. Zo zijn de appartementen en huizen goed geïsoleerd en voorzien van een goed functionerende en moderne keuken en badkamer. Zoals ook in andere landen zal het in grotere steden lastiger en duurder zin om een appartement of huis te huren of kopen.

Waarom wonen in Zweden?

  1. Ongerepte natuur
  2. Allemansrecht
  3. Rijk wildleven
  4. Veel rust en ruimte
Share This